średnica otworu anteny FM O2FL - podchody do Sirio Twin Car
Zwiń
X
-
średnica otworu anteny FM O2FL - podchody do Sirio Twin Car
Witam, robię podchody do Sirio Twin Car w wersji zmodyfikowanej (poprzez zmianę główki na PL). Jakiej średnicy jest otwór mocujacy antenę FM w O2FL (mój samochód z października 2010) ? Czy Sirio Twin Car idzie zamontować bez dodatkowego rozwiercania ? Do tej pory nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji na temat średnicy otworu mocowania pod Twin Car. Na jednych aukcjach allegro piszą, że jest to 14mm a na innych, że 16mm. Na stronie http://www.sirioantenne.it niestety brak informacji o Twin Car, tak jakby Sirio wycofywało się już z produkcji.
-
-
Spokojnie kupisz, poszukaj na Alledrogo. W sumie Twin Car jest mi potrzebny tylko jako mechanizm mocujący. Myślę, że gdyby ktoś wymyślił inny uchwyt montażowy posujący w oryginalny otwór od anteny FM, na którym mógłbym zainstalować własną antenę FM i CB to bym w to poszedł. Wczoraj np widziałem jakiegoś golfa varianta, który na dachu miał antenę FM ale podstawa mocowania była większa niż dół anteny.
Była na tyle duża, że prawdopodobnie na niej dałoby radę jeszcze nałożyć główkę PL ale patrzyłem na alledrogo na anteny FM i podobnej nie znalazłem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bohenTa antena z twojego zdjęcia to chyba starszy typ anteny GPS/FM. Tu masz przykładowe aukcje z taką antenąl
Jeśli tak, to myślę, że mógłbym się pokusić by z takiej wygrzebać bebechy od GPS i dorzucić tam główkę PL.
Komentarz
-
-
Przy okazji pora jakiś szrot odwiedzić, może taką antenkę w dobrym stanie i za normalne pieniążki znajdę. Ciekawe jak z wytrzymałością tego elementu, zwłaszcza, że naruszę jakoś jego strukturę by zamontować tam główkę PL - czy wytrzyma jak będzie na tym zamontowana taka antena jak ML-145 lub helikal sirio dv 27 ? Takie 2 anteny biorę pod uwagę właśnie.
W sumie tutaj znowu pole do popisu w gospodarce wolnorynkowej. Jakaś nisza, a myślę, że gdyby ktoś taki element spreparował z aluminium, w miejsce anteny FM zostawił zaś możliwość zamontowania już posiadanej anteny FM to znalazło by się trochę kupców takich, którzy nie chcą dziurawić auta, a chcą mieć dobre osiągi na antenie CB.
Update:
W sumie połączenie takie mogłoby fajnie wyglądać:
Również po zdjęciu anteny CB to mocowanie by się specjalnie nie rzucało w oczy.
[ Dodano: Pią 14 Sty, 11 21:03 ]
Podgrzeje kotleta. Wskazanej antenki gps+fm w ręce nie miałem - jak oceniacie mój photoshopowy pomysł ? Czy oby taki montaż nie będzie za słaby i antena CB nie wyłamie się przy dużej prędkości ? Pytam bo podstawa jest plastikowa nie metalowa jak to ma miejsce w Sirio Twin Car
Komentarz
-
Komentarz